11 Nisan 2017 Salı

11 Nisan 2017 gazetelerine bakış


Manşet: Önce köprüler YAPILACAK

*"Günün Haberi" etiketini taşıyan Milliyet'in manşetinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın açıklamaları yer alıyor. Kanal İstanbul'un "çılgınlığına" vurgu yok nedense.

Dikkate değer: DARBECİLERLE iletişim kurmuş

*Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı görüntüleri üzerine Erdoğan'ın iddiası logo altında solda yer alıyor. Resim altındaki "çattı" ibaresi ve başlıktaki "-muş" kipi ilginç.


Manşet: Orman kanunları

*BirGün, ilgi çekici bir başlıkla karşımızda. Cerratepe'de çadır kuranlara orman işgali cezası kesilmiş. Hem de Mehmet Cengiz dururken! Haberin içeriği gerçek bir orman olsa da söz konusu uygulama "öteki" ormanlığa bir ipucu.

Dikkate değer: Bu kez tüm sağı arkasına dizemedi

*Alt orta kısımda bir sandık öngörüsü mevcut. Her gazete bu ilgi çekici, biraz da magazinsel sandık işlerine imza atıyor. Defalarca dediğimiz gibi şüpheciliği elden bırakmamak şart.


Manşet: TANK YOU!

*Dün Sabah'la ikiz biçimde "Kontrollü Kaçış" manşetini atan Takvim, bugün de aynı meseleyi farklı ve -tabi ki- yaratıcı bir başlıkla duyuruyor. Dün okuyamayanlar oldu sanırım. Bu arada "devasa kadın görseli" "kontenjanı" için kullanılan Deniz Seki'nin fotoğrafında, ayaklar yer olmadığı için "o" harfine basıyor.

Dikkate değer: Dalga dalga UKRAYNA

*Manşetin altındaki karma haberlerde soldan ikinci sıradaki bu haber yine bir iğrenç seksist kafanın ürünü. Haber ve görselin alakasını gazeteye sormak lazım.


Manşet: TÜRKİYE REKORA KOŞUYOR!

*Yurt'un duyurduğu rekor doğaldır ki olumsuz bir "rekor". AİHM'de hakkında en çok ihlal kararı verilen 2. ülkeymişiz.

Dikkate değer: OHAL kervanına Mısır da katıldı

*Mısır'da kiliselere düzenlenen saldırılar sonrasında OHAL kararı alınmasını gazete solda küçük bir haberle ilan ediyor. Tabi bu acı olayın arından bu karar anlaşılır. Yeter ki uzayıp, amacından sapmasın. Ancak Yurt'un kervan benzetmesinin içi haberde doldurulmamış.

İki manşet



Güneş: FETÖ İLE 12 DAKİKALIK TEMAS

*Güneş de "Kontrollü Kaçış"ın ekmeğini yemeye devam edenlerden. Spotta akıllara bir sorunun düştüğü söyleniyor ama kullanılan fotoğraflar ima edilen şeyi ortaya sermiş. Bu konu üzerine ayrı yazılar yazılır. Şimdilik tek söyleyebileceğim şey, o gece sanki tüm liderler sokaklarda o insanlar gibi tankları durdurmuş da Kılıçdaroğlu kaçmış gibi. Şaka gibi. O kalkışma üzerine konuşulan tek meselenin bu olması ne acı.


Cumhuriyet: Bakla ağızdan çıktı

*Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Uçum ve Karatepe'nin "marjinal" açıklamaları Cumhuriyet'in manşetinde. Yanında da CHP'den yüzlerin tepkileri paylaşılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder