18 Nisan 2017 Salı

18 Nisan 2017 gazetelerine bakış

Referandumun yankıları sürüyor. İktidara yakın gazeteler "sarhoşluğun" etkisinden çıkamamış haldeyken, iktidara muhalif basın YSK eleştirilerini devam ettiriyor. Bugünkü seçkiler şöyle;


Takvim, "Milletin Cevabı Devletin Cevabı" diyerek hazırlamış ilk sayfasını. Bu cevaplar batıya imiş. Erdoğan'ın dün siyasi ve tarihi kişiliklerin mezarlarını ziyareti vardı. Cumhuriyet ile 94, öncesiyle de 110 yılı aşan parlamenter sistemin değiştirilmesinin zafer mesajı gibiydi esasında bu ziyaretler. İlk kez muhafazakarlar bir yönetim sistemini yürürlüğe koyacak. Alt tarafta bir de "referandumun enleri" derlenmiş. Kullanılan görseller şehir silüeti ancak Harran için bir kadın fotoğrafı kullanılmış. Ne alaka diye sordurur insana. Öte yandan İstanbul'un ilçelerine bakması da medyanın konum dengesizliğine tipik bir örnek. Bu arada Sincan'da "en" detayı yok. Maksat sadece duyurmak. "Evet Avrupa'ya Çok Koydu" biçiminde kaba bir başlık kullanan Güneş ise Erdoğan'ı sürmanşette ele almış. Sol en altta "FETÖ'cüler hayır diyor" propagandasına "kanıt" niteliğindeki haber de gözden kaçırılmamış.


Evrensel, "YSK Parlamentonun Yetkilerini Gasbetti" haberiyle Kerem Altıparmak'ın görüşlerini aktarıyor. Yeni Asya, AGİT'in referandum raporunu ilk gündem maddesi olarak paylaşmış. Yeni Asya'da ayrıca sandık sonuçları üzerine birçok eleştirel haber mevcut. OHAL'in yenilenmesi de "inat" olarak aktarılıyor en altta. Günün en ilginç çıkışı Korkusuz'dan geldi. "Başkan Bitir Şu İşsizliği" denilen manşette gazete hızlı davranmış ve sorunların hemen bitirilmesini istemiş. Bu arada sağ tarafta talihsiz bir ölüm haberi duyuruluyor. Ancak başlık öyle bir yazılmış ki tüm standartları zorluyor. Aydınlık'ta ise evetin tamamıyla kaybettiği havası var. Oranların azalması üzerinden bir derleme yapılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder