6 Nisan 2017 Perşembe

6 Nisan 2017 manşetlerine bakış


Güneş: NESİ KOMİK?
*Güneş, bugün İdlib'in yankılarını manşetleştirmiş. Suriye için düzenlenen konferansta verilen pozlar eleştiriliyor. Lakin tüm dünyada yaşananların tek sebebi Avrupalı ülkelermiş gibi bir anlayış var. Alt başlıktaki Rusya eleştirisi ile bir tık daha öteye gidebilmiş gazete ama alttaki fotoğraf üstü yazıya dikkat. Trump'ın tepkisi paylaşılıyor. ve, "bak bak can Trump nasıl tepki koymuş!" deniyor.


Sözcü: Putin arka çıktı!

*Sözcü de İdlib meselesini ele alanlardan. Haklılık payı olan bir eleştiri var. Nitekim Rusya desteğini ayan beyan açıklamışken "bizimkilerin" sadece ama sadece "Esed" üzerinden olayı algılaması ya da öyle davranmayı istemesi samimiyetsizliğe dair sorular doğuruyor kafalarda.


Akşam: CHP'NİN SUFLELERİ ŞARLATANDAN

*Cumhurbaşkanı'nın iddialarını manşetleştiren bir Akşam var bugün için. İlk paragraftaki ifadelerde Erdoğan'ın 15 Temmuz'daki darbecilerin dünya ve ahiretlerini yaktığına dair FETÖ'ye yönelik sözleri dillendirdiği belirtiliyor. Oysa ki iş öyle değil. Daha ziyade şöyle konuşmuştu;
https://mansetlerdemecler.blogspot.com.tr/2017/04/recep-tayyip-erdogan-yeni-sisteme-kars.html
İlaveten haberin altına Esad'a yönelik sözleri başlık olarak yerleşmiş. Esad, dikkat ederseniz.


Aydınlık: SANDIĞA GİDEN KAZANIR

*Aydınlık, referandumla ilgili bir haberle çıkmış. Eğer katılım yüksek olursa hayır çıkacakmış. Uyarıyor abiler. Bu arada İdlib'le ilgili yine bir "numunelik" haberi var gazetenin. Birazdan "Ek haber" kısmında.

İki manşet



Takvim: AÇIKLA UYDURMA KIVIRMA

*Takvim, yine fecaat bir manşet yapmış. Üç kişiye üç çağrı; Kılçdaroğlu, İnce ve Bozkurt. "Kendi kendine muhalif" ibaresi ile başlıyor spot. Sanki zaten evet çıkacağı çok netmiş de, herkes evet yönünde fikir birliğine varmış da CHP tek başına şizofrenik bir partiymiş gibi.


Cumhuriyet: Delil yok, yorum çok

*Cumhuriyet iddianamesi doğal olarak Cumhuriyet'in gündemini oluşturmaya devam ediyor. Diğer tarafta ilişkili haberler de bulunuyor. Gazetenin ulaştırmacısının da gözaltına alınması operasyonun ne kadar "geniş" tutulduğunun kanıtı.

Ek haber



Aydınlık: CIA'nın İdlib planı

*Aydınlık, İdlib'e bakışında komplocu kafayı sürdürüyor. O değil de ölümlerden hiç bahsedilmiyor. Hayır eğer böyle bir şey varsa altını çok sağlam doldurun bari. En nihayetinde vahşeti anlatın biraz da.

Cinsiyetçi haber



Takvim: SÜTÜ BOZUKLAR / GÖLGE OYUNU

*Takvim'in sağ en üst kısmında bu haberler "dikkat çekiyor". Süt haberi bir hayli ilginç. Sütün yerin dibine sokulmasını geçtik, neden görselde süt içen kadın fotoğrafı var? Ayrıca böyle bir başlıkla topluca tüm kadınlara bir dokundurma mı hedeflenmiş? Renkli zeminlerin oluşturduğu haber metninde ise üçüncü kutu dikkat çekiyor. Yine bir şişmanlık vurgusu var. Cinsiyet belirtilmemesine karşın kadın fotoğrafının yer etmesi ile, bu şişmanlık uyarısı esasında kadınlara yapılmış oluyor. "Gölge Oyunu" başlıklı haberde ise bir polemik söz konusu. Fotoğraf üstü yazılarla bir anlamda "taraf" belli edilmiş. Üstelik kötü olarak sunulan Işıl Reçber'in dev fotoğrafla yansıtılması kasıtlı bence. "Kötü kadın açılır, saçılır, pazarlanır. İyi kadın güzel güzel oturur ama onun da bacaklarını es geçmeyiz." mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder