5 Nisan 2017 Çarşamba

5 Nisan 2017 manşetleri


Sabah: 15 TEMMUZ DARBEDİR İNANMAYAN HAİNDİR

*Sabah, Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiasından ilerlemeye devam ediyor. Başlıktaki ifade gazetenin görüştüğü isimlerden olan Sabri Ünal'a ait. Tırnak içinde verilmemesi ilk başta editör ürünü mü dedirtiyor ama zaten Sabah da bunu başlığa koyarak bir anlamda tekrarlamış oldu. İdlib'den gelen sesi pek büyük görmemiş gazete. Sağ en üstte, küçükçe yer alıyordu.


Hürriyet: SARİN DEHŞETİ

*Toplumun çoğunluğunda karşılık bulan olayları manşetleştirme geleneği birçok ana akım gazetenin bilindik bir davranışı. İdlib olayları da bu bağlamda Hürriyet'in manşetinde. Alttaki çeşitli başlıklar olayla ilgisi olan diğer gelişmeleri duyuruyor. Gazete "büyük devletlere" dokunmayı pek düşünmemiş sanırım.


Milli Gazete: BÜROKRATTAN AL HABERİ!

*Milli Gazete'nin de gündemi farklı. AB ile kopuyor gibi görülen ilişkilerin esasında öyle olmadığını, görüşmelerin daha iyiye gideceğini belirtmiş bakanlıktaki müsteşar vekili Selim Yenel. İdlib haberi de hemen yanında, sağda çok da büyük olmayan bir biçimde.


Vatan: NASIL KIYDIN

*Vatan, İdlib olaylarını öne alan ama biraz farklı tasarlanmış bir sayıyla karşımızda. Logo üstündeki büyük haberi ilk gündem maddesi olarak ele alalım. Haberde Esad ön planda ve öyle sanıyorum ki soru da ona yönelik. Logonun altında Erdoğan'ın tepkisi görülüyor. Acaba, Cumhurbaşkanı'na da önemli bir pay bırakmak için mi böyle bir tasarım yaptı gazete? Putin'in telefonla araması ihmal edilmemiş. Böylece Rusya'ya yüklenmeden ve hatta onları neredeyse överek manevrayı yapmış oldu gazete.

İki manşet



Karar: KATİLLER

*Günün en cesur başlığı Karar'dan. Olayın Rusya ile ilgisi şu an için belirsiz olsa da Rusya'nın bölgedeki niyetinin iyi olmadığı da malum. Karar adresi belli bu olayda çok güzel bir tepki vermiş. Üstüne yetmemiş bir de altta Sisi'yi destekleyen Trump'a göndermede bulunan bir haberi koymuş. "Fitne"ciler çalışıyorsa demek ki!


Aydınlık: ADİL ÖKSÜZ'ÜN SIRRI APPLE'DA

*Aydınlık yine bir Adil Öksüz haberi ile çıkmış ama bu kez iktidar eleştirisi yerine daha "kişisel"inden bir çalışma.

Ek haber



Aydınlık: 'Kimyasal' provokasyon

*Öte yandan Aydınlık, İdlib gelişmesini böyle görmüş. Ne diyelim tarih yazıyor...

Fotoğraflar: http://www.gazeteoku.com/gazete-mansetleri.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder