24 Nisan 2017 Pazartesi

24 Nisan 2017 gazetelerine bakış


Hürriyet, dünkü 23 Nisan etkinliklerinde Kayseri'de düzenlenen bir "oyunu" manşetine taşımış. Gerçekten çok acı görüntülerdi. Çocuklarımıza kendi bayramlarında yaşamın yüceliği yerine ölmeyi öğretiyoruz. Bu ülkenin geleceğini unutmayalım. Hürriyet'in bunu ilk gündem olarak ele alması olumlu bana göre.


Star, Fransız siyaset bilimci Philippe Moreau Defarges'ın sözlerini manşetleştirmiş. Yeni Akit ise Cudi'deki madenin gidişatını soruyor. İki gazetede de Kılıçdaroğlu'nun 23 Nisan Meclis konuşması gerginlik, sabote diye aktarılmış. Yeni Akit sol tarafta Erdoğan Teziç'in vefatının ardından son nefretini de kusmuş. Onun altında da yine bir nefret söylemi, bu kez LGBTİ'lere yönelik...


İktidara muhalif basından Cumhuriyet ve BirGün'de 23 Nisan ve ulusal egemenliğin öne çıkarıldığını görüyoruz. Cumhuriyet, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini manşetleştirmiş. BirGün ise yapılan eylemleri taşımış. evrensel daha farklı bir noktadan sesleniyor. 1 Mayıs yaklaşırken ve kıdem tazminatı da son dönemde tartışma konusu iken emekçileri çağırıyor alanlara manşetinden.

Fotoğraflar: http://www.gazeteoku.com/gazete-mansetleri.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder