3 Nisan 2017 Pazartesi

3 Nisan 2017 gazetelerine bakış


Hürriyet: Hayır diyen de saygındır

*Cumhurbaşkanı'nın "hayır" diyecek olan yurttaşlara yönelik "güncellenmiş" yorumu Hürriyet tarafından böyle duyurulmuş. Alt başlığa kaba bir tabirin seçilmesi şık değil. Haberin ilk cümlesindeki "bir kısmı hariç" ifadesi de ilginç. Daha şükür ki tüm Avrupa ile ters düşmedik.


Sabah: TAM BAĞIMSIZ HSYK ADALETİ UÇURACAK

*Sabah'ın manşeti böyle. Yalnız evet çıktığı takdirde HSYK değil HSK olacak. Haber metninin içinde geçiyor ama başlıkta belirtmek, belirtmemek daha farklı. Ayrıca FETÖ'den şikayet ediliyor. Sanki 2010 referandumunda "evet" diye çırpınan AKP değildi...


Posta: AK PARTİ'NİN KURUCUSU YOL KESTİ

*Ertuğrul Yalçınbayır'ın baz istasyonu protestosu Posta'nın dikkatini çekmiş. Komşularının dediği gibi "eylem yapan ilk başbakan yardımcısı" haber olur demek ki.


Posta: PARÇALAMA PLANI

*Irak'ta bağımsız Kürdistan görüşmeleri için harekete geçilmesi bu başlıkla görülmüş Posta tarafından.


Sözcü: Kedi trafodan çıktı, sandığa girdi

*Sözcü'nün manşetindeki kedi 2014'teki kediden değil. Bir yurttaşmış. Frankfurt'ta mükerrer oy kullanımının ortaya çıkması gazetenin dikkatinden kaçmamış. Bu işler çok sıkıntılı ilerliyor maalesef.


Sözcü: Barzani bayrak dikti PKK da nöbetçi dikti

*Kerkük'teki hareketliliği Sözcü böyle duyuruyor. Yine bir Barzani üzerinden okuma var. Öte yandan "dikti"lerin tekrara düşmesi kulak tırmalıyor.


Milliyet: Beyin takımı 143. FİLO'DA

*Milliyet'in fotoğrafsız, yazı ağırlıklı manşet haberinde Adil Öksüz'ün yapamadığı bir planından bahsediliyor. İlerleme kaydedilseymiş 143. Filo'daki bir gazino üs olacakmış.


Star: 65. Hükümet 2183 yılında kurulmalıydı

*Sözler Hüseyin Yayman'ın. E işte hayat öyle düzenli değil her zaman. Bunu cumhurbaşkanlığı sistemi de garanti edemez bence.


Star: ALMAN'IN KAPISI CHP'LİLERE AÇIK

*Star, Almanya'daki CHP etkinliği üzerinden mağduriyet doğurmuş. Bizim bakanlarımız da "AKP'yi temsil ediyorum" diye gitseydi belki olurdu. Hem yurdumuzdaki hayır engellemeleri ne olacak?


Star: Kerkük Bağdat'ı dinlemedi

*Star, Kerkük gelişmelerini bir hayli küçük ve ortadan anlatmış. Süreç kritik sonuçta!


Yeni Şafak: 30 SİVİL YÖNETTİ

*Milliyet'in manşet konusu Yeni Şafak'ta da ilk gündem maddesi. Burada başlık olarak sivillerin sayısı seçilmiş.


Yeni Şafak: Bahçeli gerçek devlet adamı / Yeni darbeler olmasın diye!

*Yeni Şafak'ın seçmen nabzını tutuşu devam ediyor. Ve yine evet, evet, evet...


Akşam: CHP'li vekilden tehdit: 'Evet' diyeni denize dökeriz

*CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un açıklamaları Akşam'ın ilk sayfasındaydı. Evet çok eleştirilir, yanlış bir söylem. Şu da var ki hayır çıkarsa iç savaşı işaret edenlere de keşke aynı hassasiyet gösterilseydi.


Cumhuriyet: OHAL'de kadın hakkı hiç yok

*Cumhuriyet, dikkat çekilmesi gereken bir olayı manşetleştirmiş. OHAL var diye, birçok kadının şiddet ihbarı geri çevrilmiş. Sayın Sayan Kaya biraz da asıl işlerine eğilse...


Cumhuriyet: 'AKP'li oğlum' sağ olsun

*Aykut Küçükkaya'dan yine bir "vurgun" haberi. Bu kez ilginç olan siyaset yapanın oğul, ihale toplayan şirket sahibinin baba olması.


Yeni Akit: Kerkük'e ay-yıldızlı bayrak yakışır

*Kerkük'te ne bayrağı olacağı konusunda bir de Yeni Akit'in önerisi var. Üstelik Türkiye'nin müdahale hakkından da söz ediliyor. Yani "gidelim bi' bakalım" mı deniyor?


Yeni Akit: Batı kilise ümmet cami olsun istiyor

*Yeni Akit'in bu başlığı bile Ayasofya'nın bu haliyle kalmasının doğru olacağını açığa çıkarıyor aslında. Haberin içindeki AEK forması iddiasını teyit edemedim.


Milli Gazete: DANIŞMAN WILSON CENTER'DAN

*Milli Gazete manşetinde Erdoğan'ın yeni danışmanlarından Gülnur Aybet'in geçmişini "deşmiş".


Milli Gazete: HARAÇ-MEZAT SATILANLAR

*Milli Gazete'nin ayrıca bugün çok ilginç bir detayı da vardı ilk sayfada. Kılçık ismini taşıyan bölüm içinde bir dörtlük paylaşılıyor ve Saadet Partisi'ne "evet" pankartı asılması eleştiriliyor. Mahlas TÂHÂ kim ola?


evrensel: Evet çıkarsa boynumuzdaki ilmek daha da sıkılaşacak

*Gebzeli İşçiler'in çağrısı yankılanıyor evrensel'in manşetinde. Şu an bile nice zorluklar yaşayan emekçiler bu isimler...


Takvim: BE DANGALAKLAR!

*Yukarıda Hürriyet'i eleştirdik ama Takvim tam da kendisine yakışan bir seçimle manşetini oluşturmuş. Birçok gazete "penaltı" üzerinden ilerlemişken burada bu sözün seçilmesi anlayışın tecellisi.


Takvim: CAPRİSTO!

*Yine iğrenç bir "aşk" haberi ile karşımızda ayrıca Takvim. Haberin merkezideki Mesut Özil ancak kendine yer bulabilmişken, kadınların görselleri taşmış, patlamış.


Güneş: BAHAR YORGUNLUĞUNDAN KURTULMANIN 7 YOLU

*Güneş'in sağlık haberinde cinsiyet belirtilmemesine rağmen bir kadın fotoğrafı kullanılmış.


Güneş: HAYIR DİYEN DE SAYGINDIR AMA...

*Erdoğan'ın değerlendirmelerini Güneş, "ama"lı aktarmış. Yine de "tam saygın" diyemiyorsunuz di' mi?

Fotoğraflar: http://www.gazeteoku.com/gazete-mansetleri.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder