13 Nisan 2017 Perşembe

13 Nisan 2017 gazetelerine bakış


Manşet: SUSMA HAKKIN TABİİ Kİ VAR

*Tuhaf bir manşetle karşımızda Güneş. Kemal Kılıçaroğlu'nu çoktan tutuklamışlar bile. Resmin yanındaki "Mahkemede Anlatırsın" ibaresine de dikkat. Konuşsa bi' dert, konuşmasa ayrı bir dert.

Dikkate değer: TÜNEL KAZIP SALDIRMIŞLAR

*Sağ en alttaki minik haberde Diyarbakır saldırısının esasında bir terör eylemi olduğu duyuruluyor. Ancak bu acı gelişmenin gazete için değeri 2 cümleden ibaret. Geri kalan yerler Mahmut Tanal'a ayrılmış. Tanal için "FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen..." tanımlaması şaşılacak nokta. İnsanları böyle rahat rahat satır aralarında karalamak bu kadar da kolay olmamalı. Tanal, FETÖ'nün kumpaslarına karşı çıkarken Güneş'in vakti zamanında yaptıkları akıllarda.


Manşet: 'Evet' çıkarsa ne olur 'Hayır' çıkarsa ne olur

*Özlem Gürses'in Ümit Kocasakal'la röportajı Sözcü'nün manşeti. Kocasakal, sonuçlara göre neler olacağının tahminlerini yapmış. Hayır üzerine çok pozitif düşünmüş açıkçası. O tansiyon hemen iner mi bilemiyorum maalesef.

Dikkate değer: Kumpas'tan beraate

*Cemaatin kumpaslarından odatv davası dün çöktü. Tabi gündem sandık olunca bu habere de en alta düşmek kalmış.


Manşet: 16 NİSAN HAİNLERE KABUS OLACAK

*Erdoğan'ın Erzurum mitingi Akşam'ın ilk gündemi. Tabi referandum süreci boyunca bir tekrar haberciliği artık gözümüzü yordu. Bu da ona örnek; Alanı dolduran kalabalık, elinde mikrofon tutan Erdoğan ve onun sözlerinden seçilen başlık...

Dikkate değer: SURİYE'DE VAKİT GELDİ

*Trump Başkan'ın "müjdesi" Akşam'ı mutlu etmiş. Bu iş çözülüyormuş. Haberin hemen altına Putin'in eleştirel sözlerini de ilave etmişler.


Manşet: AKP'DE İSYAN

*Aydınlık, yine bir "Erdoğan iyi de o danışmanlar yok mu o danışmanlar!" temalı bir haberle okuyucularını selamlıyor. Suriye konusunda bazı danışmanların yönlendirmeleri ile yanlış sulara giriliyormuş. Üstelik Erdoğan kuşatılmış!

Dikkate değer: Batı basınından 'EVET' çağrısı

*The Times'ın yazarı Roger Boyes'un yazısından tüm Avrupa'nın "evet"i istediğini düşünmek biraz zorlama olmuş. "Biz de böyle vuralım" mı denmiş?

İki manşet



Milat: 'HAYIR' TERÖRÜ

*Diyarbakır saldırısında gerçeklerin ortaya çıkması ile gazeteler de yönünü hemen karşıtlıklar üzerine çevirdi. Milat bunun en iğrenç örneğini sunmuş. Saldırı ve acısı arkaya atılmış, PKK'nin evet korkusuna dem vurulmuş. Öte yandan "Yüzde 56,5 'Evet'" ve "16 Nisan Türkiye için milattır" başlıkları da bu haberin çevresine yerleştirilmiş. Hiç de masum gelmedi bana.


Cumhuriyet: Tüm kumpaslar ÇÖKECEK

*Odatv davasında Ahmet Şık'ın unutulmazlar arasına giren sözleri Cumhuriyet'te manşet. Tabi Şık'tan dolayı gazetenin ilgisi olabilir ama geçmiş boyunca bu davalara kumpas diyenlerin bugünkü gazetelerinde gelişmeyi çok küçük görmesi üzücüydü. Dolayısı ile gazetenin hakkını teslim edelim. Teşekkürler.

Fotoğraflar: http://www.gazeteoku.com/gazete-mansetleri.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder