12 Nisan 2017 Çarşamba

12 Nisan 2017 gazetelerine bakış


Manşet: GÂVUR TOPRAĞINDA ESİR OLAMAM

*Cumhurbaşkanı'nın dün Turkuvaz Medya kanallarındaki ortak yayında gençlerle buluşması Sabah'ın ilk gündemi. Erdoğan, 15 Temmuz gecesine dair yeni bir "yaşanmışlık" aktarıyor. Otel sahibi, kendisini Yunan adalarına götürmeyi teklif etmiş. Yine Erdoğan'ın Şanlıurfa mitingindeki kalabalığın görüntüsü ise altta öne çıkarılmış.

Dikkate değer: KAÇIŞIN ŞİFRESİ KORUMADA GİZLİ

*Sabah, "Kontrollü Kaçış" haberinin "ilavelerini" vermeye devam ediyor. Bugün haliyle manşet değil. Kemal Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürünün 9 dakikalığına ne yaptığını arıyor gazete.


Manşet: HAYALET KULE

*Hürriyet, Kapadokya'da artan balon kazalarının sebebini manşetleştirmiş. İddiaya göre balon trafiğini yönetmesi gereken kule 3 yıldır boşmuş.

Dikkate değer: SIKICI OLDUNUZ KIZLAR

*Altta kırmızı banttaki Suriye gelişmelerinde bir Putin haberi var. Verdiği örnek bir edebiyatçıdan ama hiçbir kadının üst düzey konumda olmadığı bu lanet savaşta, fatura yine "kızlara" kesilmiş.


Manşet: TUZAK VAR

*Kredi çekemeyen vatandaşların yeni belası tefeciler olmuş. Tabi Milli Gazete'nin bu tip kapitalist parasal sorunlarla, onların sonuçları ile bir derdi var. Mücadelelerini ayakta alkışlamak şart.

Dikkate değer: İŞGAL SESLERİ YÜKSELİYOR

*En alttaki siyah kutucukta ABD'nin Suriye üzerine yeni "sinyalleri" duyuruluyor. İdlib olaylarına rağmen gazetenin diğer medya organları gibi memnuniyet duymadığına şahit olmak sevindirici.


Manşet: SONU GELİYOR

*Vatan'ın gündemi Esad. Bu arada dikkatinizi çekti mi, Esed'den çok yumuşak bir geçiş yaptık Esad'a. Kasap görünümüyle yansıtıldığı haberde artık Esad'ın bir geleceğinin olmadığı söyleniyormuş ABD tarafından.

Dikkate değer: Tok karnına koşmayın

*Logonun üstündeki bu sağlık haberinde herhangi bir cinsiyet belirtilmemesine rağmen kullanılan görsel bir kadın fotoğrafı. Boyutu haberi aşmış ve kadının sırtı dönük. Hem kadınlara yönelik zayıflama "diktesi" yapılıyor hem de pazarlama kaygısı da güdülüyor. Ne güzel(!) En alttaki tayt giymenin tahrik sayılması haberinde de kullanılan görsel çok masun değil. Haber eleştiriyor gibi görünse de erkeğin cinsellik duygusuna vurgu yapılmadan geçilmemiş.

İki manşet



Star: CHP'NİN FRENİ PATLADI

*"Evet Göründü" diyor Star. CHP şarampole yuvarlanırken, sandıklardan da evet çıkmış oluyor sanırım. E hani "milli irade"?


evrensel: 'Hayır' diyen işçiler zorla mitinge götürüldü

*Sandık süreci boyunca zorla alanları doldurma olayı zaman zaman evrensel'in gündemindeydi. Onlara ne yazık ki yenisi eklenmiş. Alana zorla götürülmek, oy kabinindeki fikri değiştirmeyecek nasılsa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder