4 Nisan 2017 Salı

4 Nisan 2017 manşetleri


Milliyet: Dosya varsa hemen açıkla

*Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" iddiasına en üstten cevabı manşet yapmış Milliyet. İddiayı ortaya atan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri altlarda küçük bir yerde iken, cevabın manşet seçilmesi sanırım gazetenin değişen seçiciliğine de örnek.


BirGün: Oğlunu yardımcı ata MGK'ye başkan olsun

*BirGün yeni sistemin "inceliklerini" yine bilale anlatır şekilde aktarıyor. Tabi muhalefetin bir oğul takıntısı var ve gerçekten de endişe edilmesi gereken bir durum ama şu vaziyette olası her yardımcı tehlike.


Takvim: KUYRUK ACISI!

*Takvim'de bir neşe! İnsanlar evet için sıraya girmiş. Şimdi söyle bir durum var; bahsedilen "evet tişörtlü" insanları görselde bulamadım. Bunun yanında kuyruktaki herkesin evet oyu kesin mi? Nihayetinde kaldı ki bu bir seçim sırası mı? Son olarak "AB YES!" ifadesini de anlayamadım.


Yurt: 15 TEMMUZ KONTROLLÜ DARBE

*Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiası, biraz da gazetenin konumu sebebiyle sadece Yurt'ta büyükçe önemsenmiş. Belki aykırı gelecek ama Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışlarını ben yersiz, stratejiden uzak buluyorum. Bununla ancak miting alanlarında söyleyecek bir şeyi olamayan iktidara malzeme verilmiş oluyor. Aynı şey Hüsnü Bozkurt olayında da geçerli.

İki manşet



Yeni Şafak: ALÇAK ADAM

*Hüsnü Bozkurt'un sözlerine Yeni Şafak'tan kötü bir yaklaşım gelmiş. Bu bir kişinin ifadesi değil. Belki Yıldırım'ın sözlerinden hareket edilmiş olabilir ama neticede haberin içinde geçmiyor.


evrensel: Enflasyonda 8.5 yılın rekoru

*Mart ayı enflasyon rakamlarının ilanı bir tek evrensel'i ilgilendirmiş. Kuru gürültü yerine biraz da gerçeklere bakabilmek ayrı bir güzel.

Ek haber



Takvim: MEYVE SUYU KALBİ VURUR / BİR DİZİ BAŞARI

*Takvim'in logo yanındaki cinsiyetçi haberler "klasik" tarzda. Lakin her daim parmakla gösterip uyandırmaya, rezil etmeye devam... Sağlık haberinde cinsiyet belirtilmemiş olmasına karşın kadın görseli kullanılmış. Altındaki dizi haberi de küçük olmasına rağmen koskocaman bir Leyla Lydia Tuğutlu fotoğrafı içeriyor. Dizinin diğer oyuncusu Kerem Bürsin haberin "öz" sınırlarında.

Fotoğraflar: http://www.gazeteoku.com/gazete-mansetleri.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder