14 Nisan 2017 Cuma

14 Nisan 2017 gazetelerine bakış


Manşet: EVET DÜNYAYA CEVAP OLACAK

*tvnet yanınına konuk olan Erdoğan'ın sözleri Yeni Şafak'ın manşetinde. Bu kez farklı bir yorum geldi. İhanet edenler taş kesilecekmiş. Haberin ortasında Ordu ve Giresun mitinglerinden bir fotoğrafın kullanılması desteklemiş meseleyi. Fotoğraf üzerinde bahsedilen komutan, vatandaşlardır umarım.

Dikkate değer: Skandal TÖREN

*Kılıçdaroğlu'nun Bandırma'da askeri törenle karşılanması, iktidara yakın medyayı bir hayli işkillendirdi. "Kılıçdaroğlu neyin peşinde" diye soruyor gazete her ne kadar soru işareti olmasa da.


Manşet: GURURUMUZ

*Posta, bugün için alıcısı geniş bir haberi manşetleştirmiş. Geçmişte balyoz kumpası ile mağdur edilen Özgür Ecevit Taşçı bugünlerde dağlarda operasyonlara katılıyormuş.

Dikkate değer: UTANMAZ

*İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeli Ömer Akbayrak'ın (bazı haberlerde Albayrak diye geçiyor) rezalet Facebook paylaşımı Posta'da yer bulabilmiş. Diğer merkez ve iktidara yakın gazetelerde pek göremedik de!


Manşet: TEŞEKKÜR VE DÖNÜŞ

*Özel Haber ibareli manşette Cerablus ve El Bab'a dönmeye başlayan Suriyelilerle görüşmüş Habertürk. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in açıklamaları da var.

Dikkate değer: Terörist 1.5 ay önce ihbarla alınıp bırakılmış

*Gazetenin bir diğer özel haberi de en altta yer alıyor. Diyarbakır'daki saldırıyı planlayan teröristin gözaltına alınıp, daha sonra adli kontrolle serbest kaldığı duyuruluyor. Tabi FETÖ'ye bağlama konusunda bir malzeme çıkabilir mi bilemedim.


Manşet: HAYIR'cılar için 'şerefsiz' dedi

*Osmaniye'nin Düziçi ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Namlı'nın sözleri bir hayli tepki çekmişti. Tabi Yeniçağ gördü bunu. Muhalefetin ağzından çıkan benzer laflarda ortalığı yakan malum gazeteler sus pus buna.

Dikkate değer: Ortalığı karıştıran fotoğraf

*Kılıçdaroğlu'na hazırlanan askeri tören burada üç satır yazı ve küçük fotoğrafla görülmüş.

İki manşet



Takvim: KOMEDYA!

*Sandık süreci boyunca Batı medyasından çıkan başlıkları derlemiş Takvim. Pek komik bulmuşlar. Spotta evetin çıkacağı da müjdeleniyor.


Sözcü: BU NE REZALET!

*İBB çalışanının paylaşımı, Namlı'nın sözleri ve Bozkurt'un annesinin "aniden" taburcu edilişi Sözcü tarafından derlenmiş. Tabi "Topbaş'ın çalışanı" vurgusu da dikkat çekiyor. Her iki taraf adına yaşananları gördükçe insan bir an önce sandığa gitmeyi istiyor artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder