15 Şubat 2017 Çarşamba

15 Şubat 2017 gazetelerine bakış

Star, "Başörtülü Kıza Tekme" başlıklı manşeti ile okuyucularının karşısında. Üzücü olayın videosunu izleyemedim. Birkaç tane birbirinin aynı videoda olay tam anlaşılamıyordu. Ancak beyan esası gereğince lisesi kızın yaşadıkları çok ama çok sinir bozucu. Hala bunların olması tuhaf. Lakin Star'ın bu olaya art niyetli yaklaştığını düşünüyorum. "CHP üyesi kadın" ibaresi bağlamdan kopuk. "Yaşam Tarzına Çirkin Saldırı" şeklindeki üst başlık da samimi gelmiyor. Zira gazetenin bu konuda sicili belli. "Malum Medya Görmezden Geldi" alt başlığı da bu haberin mağdurun yanında olmaktan ziyade hınç duygusu taşıdığının ispatı. Cumhurbaşkanı'nın Körfez temasları ve Avrupa'da örülen teller sürmanşette. Onların hemen yanında da gazete referandumda önümüze gelecek olan yeni sistemi güzelliyor. Bilgilendiriyor diyelim daha doğrusu. İyi. Sağda Binali Yıldırım'ın "evet" gerekçeleri sıralanıyor. Onun altında CHP'nin değişiklik teklifini Anayasa Mahkemesi'ne götürmeme kararı alması "Yüksek Mahkeme Çarkı" başlığı ile verilmiş. Parti AYM'ye gitse bir dert, gitmese bir dert yani anlayacağımız!

Kendisi renkli, okuması zevkli (Aaa! Aslında bir slogan olabilir bu gazete için) Takvim, "Şeytan Üçgeni" manşeti ile çıkmış. Okların, dairelerin ve türlü türlü şekillerin doldurduğu haberde 15 Temmuz öncesi görevlerinden alınan polis idarecilerinin girişim gecesi İstihbarat Daire'ye gelip darbeyi yönettikleri anlatılıyor. Tamam. Ben örgütün yeni bir iletişim programını öğrendim bu arada; Eagle'mış adı. Onun altında Suudi Kral'ın Erdoğan'ı karşılamasından duyulan memnuniyeti görüyoruz. En üstteki cinsiyetçi sağlık ve aşk haberlerine artık rastlamaktan bıktım da bu arkadaşlar bırakamadı gitti! Yine en altta küçük bir yerde EYOF 2017'de Rusya'ya 42-0 yenildiğimiz buz hokeyi maçı haberleştirilmiş. Maçın üzerinden 2 gün geçti. Öte yandan haberi de sosyal medya yorumları üzerinden hazırlamışlar. Yeriyle kalitesizlik.


Posta'nın yukarı semaları malum tarzda. Sıla'nın kaza haberini öyle bir fotoğrafla vermek zaten tam da vaziyeti anlatan bir pespayelik. Yanındaki Ivanka Trump haberinin de ondan altta kalır yanı yok. Neyse manşete geçelim diyeceğim ama sağdaki Igor Tudor haberini bile kadın üzerinden vermişler, pes! Neyse şimdi geçelim manşete. Bir dakika bir dakika onun altındaki kavga haberi de cinsiyetçi. Üff tamam bu sefer geçiyoruz; "Öldü Öldü Dirildi" başlıklı haberde bir kişiye yanlışlıkla kanser teşhisi konulması anlatılıyor. En altta KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Kaboğlu unutulmamış. Onun yanında da Doğan Grubu'nun açıklaması mevcut. Değirmenci ile Çekirge'nin durumları aynı değilmiş. Öyle olsun. Evet diyen Fatih Çekirge'den bahsetmişken sağ en altta Gaziosmanpaşa Bld. Baş. Usta'nın söyleşisi duyuruluyor. Tabi o sansürlenmemiş.

Yeniçağ, CHP'nin AYM'ye gitmememe kararını önemli bulmuş olacak ki manşet yapmış. Onun altında Riyad temasları görünüyor. Logosunun altında ise Meral Akşener'in Halk TV'deki demeçleri haberleştirilmiş. Akşener'den hala Genel Başkan Adayı olarak bahsetmeleri umutlarının sağlamlığı konusunda bir kanıt. Onun yanında Bahçeli'nin tweet'leri ve MHP istifaları ile ilgi kurulmuş. Gazete Hatay'daki asker kaybını sağ kısımda siyah kutucuk içinde aktarabilmiş sadece. İşte milliyetçi geçinen bir gazetenin tarzı bu da.






Aydınlık, "Devlet Parasıyla Miting Yaptırma" başlığı ile manşetinden YSK'ye sesleniyor. Farklı bir haber. Ancak 2014'ten bu yana yapılan mitingler malum. Gazete bu konuda güzel bir dikkat çekme amacı gütmüş. Önümüzdeki süreçte de buna benzer görüntüler illa ki verilecek. Umarım sınırlar belirginleşir. Haberin solunda Sabahattin Önkibar'ın yazısının bir kısmı var. Bahçeli için söyledikleri ürpertici. Ama siz yine de bir "Aydınlık vesvesesi" ihtimalini de gözardı etmeyin. Sürmanşette Ayder projesi trajikomik bir haberle eleştiriliyor. Manşetin altında ise Vatan Partisi'nin Çin temasları anlatılıyor. Bu işler VP'ye kalmış anlaşılan. Onun altında CHP'nin AYM kararı işlenmiş. Bu haberin sağ tarafında ise Avrupa'nın mültecilere karşı ördüğü tellerden bahsedilmiş. Bunun da yer alması önemli esasında.


İki manşet



Türkiye: 1982 MODEL ÇALIŞMIYOR

*Yıldırım'ın mevcut anayasayı komple eleştirisi gazetenin manşeti. Keşke daha önce söylenseydi bunlar. Bu arada Binali Yıldırım'ın fotoğrafı pek sevecen di' mi?



Cumhuriyet: 'Evet'te kriz var

*Erdem Gül'ün haberi yapılan anketlerde evetin düşüşte olduğu yönünde. Haberde Gezici'nin sonuçları baz alınmış. Böyle anket savaşları sandığa kadar sürecek. Ben Cumhuriyet'ten daha güzel bir konu beklerdim.

(Fotoğraflar: http://www.gazetemanset.com/ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder