27 Şubat 2017 Pazartesi

27 Şubat 2017 gazetelerine bakış

Yeni Şafak bugün manşetinde bir FETÖ haberi işlemiş. "Türkiye Adres Verdi" başlığını taşıyan haberde Gülen'in Kanada'ya geçme ihtimalinin olduğu ve Türkiye'nin, ABD yetkililerine Kanada'da olacağı iddia edilen yeni ikamet yerinin adresini verdiği anlatılıyor. Binali Yıldırım'ın Kahramankazan mitingi onun altında küçük bir alanda. Başbakan'ın söylemleri manşetlik olamamış demek ki! En altta da Arabistan, Irak, İran konulu 2 haber var. Sol en altta Erbakan'ın anılması yer bulmuş, üstünde de Çavuşoğlu'nun Yunanistan'a tepkisi görünüyor. Sağda en büyük alan Erdoğan-Barzani görüşmesine bırakılmış. Onun altında "sistem güzellemesi" dikkat çekiyor. Yine bir -ecek, -acak haberi. Lacivert kutu içindeki haberde de THY'nin zararında fatura Pegasus'a kesilmiş. Son olarak gazete sürmanşetini kendi oluşturduğu 15 Temmuz Dijital Kütüphanesi'nin reklamına ayırmış.

Akşam da manşetine bir FETÖ haberi aldı. Farklı bir konuyu işleyen çalışma "AB İstihbaratından Rezil Rapor" başlığını taşıyor. ABD'nin bu mesele üzerinde şu günlerde kıymetli olduğu ve pamuklara sarıldığı ortamda oklar AB'ye çevrildi doğal olarak. Altta sarı kutucuk içinde Rubin haberi ile ilinti kuruluyor. Haliyle Binali Yıldırım haberi daha küçük. En alt kısımda yer alan haberin başlığında Başbakan'ın sözleri kullanılmış. Çavuşoğlu'nun çıkışı Akşam'da sağ en altta tek bir başlıkla aktarılıyor. Solda Erdoğan'ın doğum gününü konu edinen bir haber var. Üst fotoğrafta Barzani ile olan fotoğrafı, kısa bir bilgi ile yer edinmiş. İki haberin ortak noktası sanırım Mabeyn Köşkü. Logo üstünde yeni sistemle ilgili "bilgilendirme" köşesi de yine gazetenin ihmal etmediği unsur.


İlginçtir Milliyet'in manşeti de bizi FETÖ temelli bir haberle buluşturuyor. "'FETÖ Ağı'na Maarif Evi" başlığının atıldığı haberde yurt dışına dil öğrenme ve eğitim için gidecek olanlara Maarif Vakfı'nın sahip çıkacağı müjdeleniyor. Yeni Şafak'ın manşet konusu Milliyet'te orta kısımda kırmızı kutucuk içinde ele alınmış. En alttaki haberler ekonomi merkezli. Solda Erdoğan, Yıldırım ve Kılıçdaroğlu alt alta sıralanmış. CHP Genel Başkanı'nın yer bulabilmiş olması büyük şans!






BirGün, bugünkü sayısında azınlık temsilcilerinin referandum değerlendirmelerini taşımış. Onların da temsil haklarını unutmayalım. Başlık için kullanılan "AKP'ye oy verdim, şimdi adımı söyleyemiyorum" ifadesi Rumca Apoyevmatini gazetesinin Yayın Yönetmeni Mihail Vasiliadis'e ait. Cuma gecesi intihar eden akademisyen M. Fatih Traş'ın mektubu gözardı edilmemiş gazete tarafından. En altta Çavuşoğlu'nun Yunanistan beyanları "Yunanistan'la sorun büyüyor" başlığı ile görülmüş. Ayar, cevap, ders, had bildirme vs. kalıplarının ötesinde bir haber. Sağda Tuba Ünsal'ın maruz kaldığı trajikomik olay da okuyucularla paylaşılıyor. Bilinmesi gerek zira.




Cumhuriyet, tutukluluklarının 120. gününe giren emekçilerini öne çıkarmış. Sürecin bir belirsizlik yumağına dönüşmesi işleniyor. Başlık ise; "Kalemleri de tutsak". Onun altında teknolojik cihazların olumsuzluğu üzerine bir haber dikkat çekiyor. Orta kısımda fotoğraf ağırlıklı bir "çevre ve 'hayır'" haberi var. Onun altındaki Akkuyu davası haberi de bağlantılı olacak biçimde konumlanmış. Sağda Kemal Göktaş'ın Baykal ile gerçekleştirdiği söyleşi ilk sırada. Hemen altındaki afiş konulu bir gelişme de sandık sürecinin güler misin ağlar mısın durumuna kanıt.






İki manşet



Star: O MANŞETLER BİZE SÖKMEZ

*Star, bugün Binali Yıldırım'ın mitingini manşetten veren gazeteler arasındaydı. Başlıktaki "o manşetler" Hürriyet'in "Karargah Rahatsız" haberine gönderme yapıyor. Blog'un da temasına uygun olduğu için paylaşmam anlamlı olur diye düşündüm.


Aydınlık: KIDEM TAZMİNATI 'EVET'LE TARİH OLUR

*Aydınlık, dikkat çeken bir konuyu manşetleştirmiş. İşçi temsilcilerinin görüşlerine başvurulmuş. Endişe verici bir ihtimal söz konusu durum.

Fotoğraflar: http://www.gazetemanset.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder