20 Şubat 2017 Pazartesi

20 Şubat 2017 gazetelerine bakış

Yeni Şafak, "İfşa Edeceğim" başlığı ile Erdoğan'ın, sözünü tutmayan patronlara karşı sözlerini manşetine taşımış. Haberin metni ise yeni sistem üzerine yaptığı yorumlardan oluşmuş. Başlığın ve spotun farklı şeyler anlatması ilginç tabi ki. Umarım gazete bu mesele üzerine alakasını ilerisi için de sürdürür. Logo üstünde 3 haber mevcut. Solda gurbetçi seçmenlerle alakalı bir söyleşi var. Söyleşi yapılan Bilgin'in tüm seçmenler adına konuşması olmamış. Mensubu olduğu dernek için söylüyorsa o da demokratik değil. Neyse. Onun yanında FETÖ, sağda ise Suriye konulu haberler sıralanıyor. En alttaki bölümde ezanla ilgili bir haber var. Haber normal aktarılıyor. Geçmişte desibel konusunda uyarılarda bulunan kişileri ise karalardı bu anlayış. Diyanet yapınca demek ki! Sağ alt kısım dünkü maçlara onların üstü de Akdağ ve Yıldırım'ın beyanlarına yer veriyor. Recep Akdağ, yerli ve milli sağlık hedeflerini anlatıyor. Binali Yıldırım ise gurbetçi halkın hakkının korunduğu garantisini ilan ediyor.

Akşam, bugünkü sayısında iki haberi öne çıkarmış. Solda "'Günlük' Temizlik" başlığını taşıyan haber, Fatih Belediyesi'nin, günlük kiralık evlere yönelik operasyonunu anlatıyor. Özel haber. Sağda Cumhurbaşkanı'nın Antep buluşması yer bulmuş. Başlığı "Değişimin Önünü Kimse Tıkayamaz" biçiminde. Fotoğraf Yeni Şafak'taki ile aynı. Bugün zaten birçok gazete kullandı bu görseli. Erdoğan'ın Mehmet Şimşek örnekli sistem eleştirisi kırmızı kutu içinde öne çıkmış. Ortada yuvarlak tasarımlı Binali Yıldırım haberinin başlığı ile manşet destekleniyor. En üstte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları mevcut. Yıldırım'ın bugün ayrıca Sözcü'ye daha farklı konuştuğunu hatırlatalım. En altta başlık olarak ABD'nin PYD'ye karşı tavrı ihmal edilmemiş. Çok sevildi bu Trump. Es geçilemiyor.


Yukarıdaki iki gazetenin daha küçük gördüğü Yıldırım - Barzani buluşmasını Milliyet manşetine almış. "Kırmızı Çizgi PYD" başlığını taşıyan haber, Binali Yıldırım'ın Rakka operasyonunda PYD'nin olmamasının kırmızı çizgi niteliğini vurgulamasını aktarıyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep konuşması sağda daha küçük bir alanda. Başlık referandum tarihine gönderme temelli. Bu kez fotoğraf farklı. Alt kısımda görselin öne çıktığı haberde Suriyeli ailelerin sorunları paylaşılıyor. Onun yanında da 15 Temmuz darbe girişiminin 1960 darbesinden esinlendiğini konu edinen bir özel haber mevcut. Zaten başlık da FETÖ'nün kopya alışkanlığına atıfta bulunuyor.




KHK'lerle yapılan akademisyen kıyımını BirGün yine önemsemeye devam ediyor ve bu kez de tarihsel bir açıdan meseleyi ele alıyor. Manşetin bu kadar uzun tutulması tartışılır. "Üçüncü pist durduruldu" başlığı ile yukarıda yer alan haber ilk etapta "Türkiye mi?" diye uyandırıyor insanı. Cevap tabi ki Türkiye değil. Avusturya'da olmuş. Üstelik gerekçesi de doğanın tahribatı. Gazete Ulaş Bardakçı'nın katledilişini gözden kaçırmamış. Manşetin altında hayırların önde olduğunun öne sürüldüğü ve buna bağlı olarak AKP'nin yeni bir stratejiye döneceğini aktaran bir haber mevcut. Çavuşoğlu'nun dün yaptığı tuhaf açıklamaları ilk sayfasına taşımış gazete bu arada.




Cumhuriyet, son dönemde gündeme yerleşen, gizlice planlandığı söylenen silahlı halk gruplarını manşetine almış. "Erdoğan'ın milisleri" başlığını taşıyor haber. Paris'te Theo için yapılan eylemler büyük bir fotoğrafla onun altında görünüyor. Gazete, olayı kulak ardına bırakmamış ilk sayfaya alarak. Onun da altındaki "Büyük sıfırlama" başlıklı haberde, öngörülen anayasa değişikliği ile eski bakanların soruşturulmasının önüne geçileceği paylaşılıyor. Sol en altta Erdoğan'ın bol imkanları ve muhalefetin karşı karşıya kaldığı kısıtlamalar bir arada yer bulmuş. Sağda Halkevleri'nin tutuklu Cumhuriyet emekçilerine ödül vermesi işlenmiş. AP'nin yeni başkanı Tajani'nin basın özgürlüğü değerlendirmesi ise hemen onun yanında destekleyici biçimde konumlanmış.



İki manşet



Takvim: KOVGENERAL!

*Takvim, Adem Huduti'nin düştüğü halleri daha önemli görmüş. Takvim'e de böyle haberler kalıyor sanırım. Başlıktaki "O" harfinin Huduti'nin başına geçirilmesi de meydanların idam isteğinin(!) yansıması olsa gerek! Bu arada son bir not; başlığa basan ayaklar Serenay Sarıkaya'ya ait. Tabi satış uğruna kadınların fotoğraflarının devasa basılması bu tip alan işgallerine de sebebiyet verebiliyor. E olur öyle!


Sözcü: FETÖ'CÜLERE KENDİSİ GİTTİ İŞTE FOTOĞRAFI

*Uzun bir başlık. Melih Gökçek'in suçlamaları CHP'li Çıray tarafından aynen iade edilmiş. Üstelik kanıtlarda Gökçek'in kendisi var. İşte herkes unutsa da arşiv unutmuyor azizim!

(Fotoğraflar: http://www.gazetemanset.com/ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder