22 Şubat 2017 Çarşamba

22 Şubat 2017 gazetelerine bakış

"Takiyeye Sarıldılar"... Star'ın manşeti böyle. Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylem ve tutum değişimi bir hayli rahatsız etmiş arkadaşları. Tabi sormak lazım yanlarında durdukları kişiler de değişmiyor muydu diye. Üstelik dördüncü maddede başörtülü kıza ziyaretini eklemeleri ayıp. Ziyaretler sizin tekelinizde değil. Manşetin altında gazete FETÖ davalarını işlemiş. Başlık nispeten diğer gazetelere göre daha bir gerçekçi. Yüksekdağ'ın haberi sol altta. Kendisinden Figen diye bahsetmeleri her türlü zavallılığı içinde barındırıyor. Sağ en altta Bahçeli gözüküyor. Logo hizasında sol kısımda Binali Yıldırım'ın CHP'ye çatışı işlenmiş. Köşe yazılarının başlıklarını bolca kullanan bir Star var bugün ayrıca. Kalemler çalışmış!



Takvim, "Yalan Rüzgarı" başlığını atmış manşetine. FETÖ suikast davasında sanıkların beyanları ikna etmemiş gazeteyi. Binali Yıldırım'ın bozkurt işareti gazetenin gözünden kaçmadı. Manşetin altında yer bulmuş. FA Cup maçında yemek yerken görüntülenen kaleci Shaw'un haberi gecikmeli bir halde ilk sayfaya konmuş. Üstteki Mesut Özil haberinde fotoğraf boyutlarının eşitsizliğini de inadına ve unutmadan belirtelim son olarak.







Posta manşetine FETÖ davasını almış ama başlığı farklı bir açıdan bulmuş. Sanıklardan birinin ifadesi, duygusallık ön plana çıkarılarak başlık olmuş. İlginç bir tarz bu yönden. Mavi zemin içinde davanın diğer haberleri de paylaşılıyor okurlarla. Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesi haberi alt kısımda ince uzun bir halde. Yıldırım'ın "bozkurdu" onun yanında. Başlığı durumu aktaran düz bir söylem. Logo altında yine Mesut Özil haberinde fotoğraflar orantısız. Yanında ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, eşini birinci yardımcı olarak ataması "Karı-Koca Yönetimi" başlığı ile verilmiş. Bunun ihmal edilmemesi bir kitle gazetesinden beklenmeyecek hareket bana göre.




Yeniçağ, artık alışık olduğumuz üzere Akşener konulu bir olayı manşetine taşımış. "Boy ölçüsü restleşmesi" başlığını taşıyan haberde Akşener-Bahçeli polemiği işleniyor. Sürmanşette FETÖ sanığının pişmanlık içerikli ifadesi başlık olarak seçilmiş. Orta kısımda "Bozkurt Yıldırım" başlığı ile Binali Yıldırım unutulmamış. Mayın temizlemesi sırasındaki asker kaybı Yeniçağ'ın dikkatinden kaçmamış. Sağda yer alıyor. Kılıçdaroğlu haberi de yine es geçilmeden orta alt kısımda aktarılıyor.






Binali Yıldırım'ın bozkurt selamı, Aydınlık'ın sürmanşetinde büyükçe ve sert bir söylemle işlenmiş. Başlık "Çaresizliğin Fotoğrafı" şeklinde. Olay, anketlerde hayır oylarının artmasının öne sürülmesi ile ele alınmış. Biraz daha küçük olan manşette gizli olduğu belirtilen bir ABD-PYD görüşmesi aktarılıyor. Orta kısımda fotoğraf ağırlıklı haberle FETÖ davası paylaşılmış. En altta da referandumda vatandaş açısından neden hayır denileceği haberi var. Sol en altta minik de olsa Karadeniz Kitap Fuarı haberi unutulmamış. Umarım yer doldurulmak için konmamıştır oraya.






İki manşet



Güneş: REZİL HERİFLER

*FETÖ davasındaki ifadeler çoğu gazete gibi Güneş'i de ikna etmemiş. Arkadaşlar bayağı kızgın!


BirGün: Hastane mi pastane mi?

*BirGün, şu yoğun sandık gündeminde güzel bir gazetecilik refleksi sergileyerek hastaneler ile ilgili problemleri manşetine almış. Umarım karalanmadan ses getirir.

(Fotoğraflar: http://www.gazetemanset.com/ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder