10 Mart 2017 Cuma

10 Mart 2017 gazetelerine bakış

Manşet: Nazilik Yapma O Zaman
Güneş, berbat bir başlıkla karşımızda. İçinde fazlasıyla erillik, hakaret, küçümseme olan haberde Merkel'in fotoğrafına yapılan "işlem" de utanç. Tarih Nazi devrinin acımasızlıklarını anlatan çalışmalarla dolu. O acıları tamamen hiçe sayıp yaşananları o dönemin kederlerine benzetmek bencilliğin ötesidir. Biraz izan lütfen. Ayrıca Merkel'in çağrısı neden yalvarma olarak görülmüş? "Tamam bize Nazi deyin" demeci gelse mutlu olacaklardı demek ki. Solda petrol hamlesinin "müjdesi" görülüyor. Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'na çömkürmesi unutulmamış. En alttaki kısımda Ivanka Trump ve dolayısı ile Trump güzellemesi mevcut. Çok şeker ya! Eyy Trump günlerini bekliyorum. Bir referandum anketi haberi var sağda. Hayırcıların maddeleri bilmediği iddia ediliyor. İyi de siz anlattınız da mı insanlar öğrenmedi? Logo üstündeki cinsiyetçi sağlık haberini de ihmal etmeyelim. Sanki zayıflaması gerekenler kadınlarmış gibi.

Manşet: İpin Hazır Feto!
Milat, FETÖ davalarındaki idam çağrılarını önemli görmüş. Spottaki "köpek" ifadesi dikkat çekiyor. Sağda referandum gelişmeleri yer bulmuş. Kemal Kılıçdaroğlu için yapılan haberin komik olduğunu düşünüyor sanırım gazete. Tabi ki oyunu kullanacak. Gidecek, cesurca tercihini yansıtacak. Solda da gençler üzerinden popülizme devam eden iktidarın, gençlerden "sorumlu" ismi Akif Çağatay Kılıç'ın demeci var. Yalnız karşı cevabı hiç ikna edici değil. En altta ise Yıldırım'ın Kuzey Kıbrıs temaslarında Medvedev'le telefon görüşmesi yapması daha dikkat çekici hissedilmiş olmalı ki başlık olarak seçilmiş.




Manşet: Yeni İhanet Aplikasyonu
Habertürk bugün FETÖ'nün yeni kullanmaya başladığı iddia edilen haberleşme uygulamasını okuyucularına duyuruyor. Sol altta asayiş gündemi mevcut. Atalay Filiz'in cezası küçük bir alana sıkışmış. Ceylan Timuroğlu'nun katilinin hayat hikayesi anlatılıyor yanında. E yani demek ki ilgi o yönde. Tayfun Ayhan'ın silahlı saldırıya uğraması da ilk sayfada yer etmiş. Orta alt bölgede o da. Kılıçdaroğlu'nun yeni sistem eleştirisi de ancak sağ en altta yer bulabilmiş. O tarafta Çavuşoğlu'nun açıklaması ön planda. Buna benzer demeçleri daha önce de verdi basına. Tekrar gibi olmuş. Yıldırım'ın Rus mevkidaşı ile görüşmesi HT'nin de gözünden kaçmamış.



Manşet: ABD, Suriye'yi Bölüyor
Ortadoğu, ana haberini Suriye konusuna ayırmış. Mavi zeminli alanda iki de ek haber var. Gazetenin karakteristik logo yanı haberi ise Binali Yıldırım'ın OHAL yorumunu aktarıyor. Ortada Erdoğan - Putin görüşmesi ve FETÖ davasındaki idam protestosu yer bulmuş. Berat Albayrak'ın petrol arama duyurusu ise sağ en alt köşede görülüyor.







Manşet: rezalet.com
Milli Parklar'ın sitesindeki Çanakkale Şehitleri listesinde Filistinli isimlerin İsrailli olarak yansıtılması gazetenin gündeminde. Çoğu yerde bu durum yok haliyle ama gazetenin böyle bir yanlışı dile getirmesi takdirlik. Umarım çözülür hemen. Solda İsrail'in ezan yasağı konulu haberler mevcut. En altta Fikri Işık'ın sözleri yer bulmuş. Sürmanşette de Erbakan'la ilgili bir konferans haberi paylaşılıyor.







İki manşet



Akşam: KANDİL ABLASI!

*Yine hedefte Merkel var. Başlık nefretlik. Öte yandan "abla" denilerek içine biraz da FETÖ mü serpiştiriliyor acaba? Yanda Çavuşoğlu'nun açıklaması dikkat çekiyor. Adam gibi değil, insan gibi demesi yeterli. Yine Kalın'ın Merkel'e cevabı da ilgili olarak paylaşılıyor. Orada da çirkin bir başlık söz konusu.


BirGün: Aradığınız yanıtlara şu anda ulaşılamıyor

*Referandum süreci boyunca "evet"i anlatmak yerine "hayır"ı yererek, popülist birkaç söylemle yolda olan iktidara karşı BirGün gerçekten cevap isteyen sorular soruyor. Biz de bekliyoruz.

Fotoğraflar: http://www.gazetemanset.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder