8 Mart 2017 Çarşamba

8 Mart 2017 gazetelerine bakış

Manşet: Münbiç'te Şer İttifakı
Star'ın manşeti bugün "kokteyl şer ittifakı" esintili bir haberi barındırıyor. Amerika, Rusya ve "rejim" derken CHP ve Almanya da omuz vermiş. The Times'ın değerlendirmesi de sarı kutu içinde ilintili olarak paylaşılıyor. Bugün 8 Mart ama gazete yine eril. Logo üstünde de bunu görmek mümkün. Yeni sistemle ilgili yaptığı gaf üzerine Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan "büyük dilimi" kapmış. Yanındaki Kadınlar Günü haberinde Emine Erdoğan'ın milli irade temelli vurgusu var. Altında başlık olarak sunulan bir haber de dikkat çekiyor. Kadın istihdamında şampiyonmuşuz. Hem de dünyada! Tabi sorgulayarak incelemek şart. Diyelim ki doğru. O zaman da bu istihdamın hangi kadrolarda yapıldığına bakmak gerek. Sağ ilk sırada Yıldırım'ın mesajı, altında da Çavuşoğlu'nun "muradına erişi" konulmuş. İptal üzerine o kadar haber yapan bir gazetenin bu olayı manşetine alması daha mantıklı olurdu bence. Malum korku politikasından beslenildiği için bir şeye ulaşamamak daha kıymetli oluyor bu ekip adına. Sağ en alta üzücü bir haber "sıkıştırılmış." Madem otobüs kadınları taşıyorsa neden ölümlerin cinsiyeti bir daha belirtiliyor?

Manşet: Havrupa!
Ouvv! Takvim bugün pek sinirli. Referandumda evet çıkacağını ilan eden gazete, Zeybekci'ye yönelik hakareti sebebiyle gündeme gelen Bild'e karşılık böyle hazırlanmış. Merkel neymiş meğerse! Emrinde bütün Avrupa hazır bekliyormuş. O değil de bu tarz haberler farkında olmadan "düşmanı" da yüceltiyor. Korkutma derken başka bir tuhaflık patlıyor. Mesela bu durumu FETÖ ile ilgili "sırlı" haberlerde de görmek mümkün. Küçük bir not; dördüncü paragrafta Bild için "Hürriyet'in ortağı" deniyor ve koroya kaşla göz arasında Doğan Medyası da dahil ediliyor. Bereketli vuruş! Bugün zaten kötü bir halde olan Takvim, 8 Mart dinlememiş cinsiyetçiliklerine devam etmiş. Sağ en üstte Murat Yıldırım'ın eşinin görseli devasa kullanılmış. Yanındaki sağlık haberi ilginç bir açıdan görülmüş. "Aman kadına bir şey olmasın, lazım neticede" mi deniliyor? En alttaki gasp haberinde de zanlılardan kadın olanın resmi erkeğinkinden büyük.

Manşet: Bakanın Bakkal Oğlu
Gündemine ağırlıkla ilgi çekici haberleri taşımayı seven Posta yine benzer bir anlayışla karşımızda. Eski bakanlardan Hamdi Üçpınarlar'ın oğlu bakkalmış. Geçmişte de pazarcılık yaparken yine çeşitli haberler yayımlanmış hakkında. Ne diyelim! Bol kazançlar helalinden. Yolu açık olsun. Sol tarafta 8 Mart vesilesiyle kadınların durumlarını ortaya seren bir haber göze çarpıyor. Türk Metal Sen'in kazası en altta görünüyor. Çelişkili bir tavır. Suriyeli pilota yöneltilen yeni suçlamaları da gazete es geçmemiş. Sinan Oğan'a yapılan saldırı üzerine Devlet Bahçeli'nin yaptığı tuhaf yorum da ihmal edilmemiş sağ tarafta alt kısımda. Bu haberin altında da Edirne Belediye Başkanı ile yapılan röportajın duyurusu var. Önceki günlerde iktidarın belediye başkanları ile söyleşi yapmasını eleştirmiştik. Bu kez haklarını teslim edelim.

Manşet: Devlet Bahçeli'de öfke patlaması!
Yeniçağ bugün Bahçeli "analizi" yapmış. Çelişkileri sıralanıyor. Etrafına da bununla ilgili olarak parti muhaliflerinin haberleri yerleştirilmiş. Özdağ, Halaçoğlu, Akşener ve Oğan'ın demeçleri var. Sağda yer alan Meral Akşener'in iddiası tedirgin edici. Sürmanşet dünkü 3'lü zirveye ve askeri haberlere ayrılmış. Manşet altında Kılıçdaroğlu'nun "tuzak" iddialarına cevabı yerleşmiş. Erdoğan'ın kendisine yönelik sözleri de solda gözüküyor. Metal Sen'in kazası da hemen hemen diğer gazeteler gibi sağ en altta.





Manşet: O Sözü Verenin Yetkisi Alınsın
Başlıktaki sözler Perinçek'e ait. Aydınlık'ın tonu, bakışı hep farklı. Bu ülkede güç sahipleri neler neler yaptılar bunun için mi yetkileri alınacak! Üst kısım 8 Mart ve "Hayır" karışımı bir haberle karşılıyor okuyucularını. En altta büyükçe fotoğrafla büyük zirve aktarılıyor. Metal Sen'in kazası sol en altta bayağı küçük. Onlar böyle bir haberi, böyle bir haber payını hak etmiyorlar bence. Onun üstünde de yine Suriyeli pilotla ilgili bir gelişme duyuruluyor.






İki manşet



Yeni Şafak: KARI KOCAYI YAKTILAR

*Yeni Şafak hiç de doğru olmayan bir tarzdaki manşeti ile karşımızda. Başlığı okuyan endişeye kapılırken, spot öyle demiyor. Yazık ki ne yazık.


evrensel: DAHA ÇOK ÇALIŞIYORLAR DAHA AZ KAZANIYORLAR

*8 Mart için evrensel'den gerçek bir manşet. Ötesi yok. Kadınların böyle bir dünyada yaşamaları bile başlı başına emek. Utanıyorum.

Fotoğraflar: http://www.gazetemanset.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder