30 Mart 2017 Perşembe

30 Mart 2017 gazetelerine bakış

Manşet: Kanıt Mı Dediniz!
ABD Büyükelçiliği'nin Adil Öksüz'ü 21 Temmuz'da araması Star'ın manşetinde. Soru sormuyor, sinirli! Elçiliğin cevabı pek memnun etmedi bu cenahı. Zaten Binali Yıldırım'ın yorumu da hemen yanda verilmiş. Gazetenin bakışına göre bir değerlendirme. Belki de Yıldırım'ın cevabına göre hareket etmiştir Star. Sürmanşette milliyetçilik pompalayan bir başlık mevcut. Günler yaklaştıkça ton artıyor. YGS birincisi Ahsen de unutulmamış, sağda. Manşet altında "Kirli Tiyatro" başlıklı haberde Yozgat ve Ankara'da "hayır ittifakı"nın yaptığı iddia edilen "gizli" işler açığa çıkarılmış. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın tutuklanması ancak bugün ele alınmış. Demek ki bir şeyler beklediler yazmak için. Olay yine FETÖ'nün bu arada. Göreve iade edilen 146 kişinin haberi en alta başlık olarak yer etmiş. Abeylegesse ve Bulut için çıkan karar da en altta duyuruluyor. Sadece isimleri ile hitap etme işini sevemiyorum ben.

Manşet: Büyük Saadet
Posta, Uluslararası Cesur Kadın Ödülü'nü alan Saadet Özkan'ı manşetleştirmiş. Ödülü Trump'tan aldığı da vurgulanıyor. Mehmet Hakan Atilla ile ilgili yeni bir gelişme sağ en altta. Adil Öksüz haberi de en alt kısımda. Başlıkta Başbakan'ın cevabı var. Demek ki Posta da ikna olamamış. Ama en azından Star'a göre daha düzgün bir fotoğrafı verilmiş Öksüz'ün. Fırat Kalkanı'nın sona ermesini de görmüş gazete. Eşine şiddet uygulayan Nusret Limonçiçeği'nin indirimsiz ve üst limitten ceza alması gözden kaçırılmamış. Solda o da. Logo altında 2 haber; Bulut ve Abeylegesse'nin madalyalarının geri alınması "Milli Utanç" diye aktarılıyor. Yanındaki haber ise Serenay Sarıkaya'nın dev görselini barındırıyor. Sığamamış ki barındırsın esasında. Yine de doğal olarak görülmesin sonuçta.


Manşet: ABD Elçiliği'nin FETÖ hassasiyeti!
Adil Öksüz haberine manşette yer açan Yeniçağ, olaya çoğu gazetenin baktığı gibi bakmış. Esasında muhaliflik gereği sorgulama yapması yakışırdı. Bu haberin içine ise Atilla hakkındaki bir haber konulmuş. Bakan Zeybekci'nin olay üzerine yorumu yanında. Manidarmış bu iş. Genel olarak iki hadisenin birbirine bu kadar yakın şekilde sunulması esasında "manidar" olan. Sürmanşette gündem Kerkük. Protesto haberi duyuruluyor. Ortada gazi babasının CHP mitingindeki sözlerine yer ayrılmış. Kanallar sesini kısmıştı ama bu gazeteler yazıyor. Sağ olsunlar. Erdoğan'ın güzellik merkezleri ile ilgili bir kararnameyi etkinlik sırasında imzalaması küçük de olsa gözden kaçmamış. Sanırım bir Putin hevesi geldi. Sağ tarafta MHP'li muhaliflerden gelişmeler var. Ayırca Musul'da IŞİD'in yaptığı katliam küçükçe yer bulmuş. En azından ilk sayfaya almışlar.

Dört manşet



Yeni Şafak: ALMAN VAKIFLARI İNCELENSİN

*Almanya'da imamlara yönelik kararlardan sonra Yeni Şafak karşı formülü sunmuş. Spotun sonunda "alınmalı" diyorlar, uyarıyorlar...


Takvim: TELÖRİSTE BAK!

*Takvim, Adil Öksüz gelişmesini manşet yapmasa olmazdı. Üstelik başlığı da yine "şahane". Ben artık gazetenin sırf böyle başlıklar atması için özel bir birim kurduğunu düşünüyorum.


BirGün: Çağdaşlık yol ya da inşaat demek değil!

*Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği "Hayır" çadırındaki çağdaşlık polemiğine BirGün çok güzel yaklaşmış. Biz de diyoruz işte her şey beton değil.


evrensel: Kürtlere farklı hukuk

*F Tipi'nin kumpaslarının birer birer kapatılmasına karşın KCK davalarının hala bir sopa gibi kullanılması evrensel'in gündeminde. Bu da yalan bu da düzmece. Ama mesele başka demek ki! İşine gelince FETÖ'nün kaldığı yerden devam edilir.

Fotoğraflar: http://www.gazeteoku.com/gazete-mansetleri.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder