9 Mart 2017 Perşembe

9 Mart 2017 gazetelerine bakış

Manşet: 15 Temmuz'un Hesap Günü
Erdoğan'ın referandum yorumunu taşıyan gazete hala söylemlerin tekrarına kıymet veriyor. Manşetle hemen hemen aynı alanı paylaşan soldaki haber ise Çavuşoğlu ve Gabriel'in "gergin" kahvaltısını aktarıyor. İçeride neler oldu bilemeyiz ama fotoğraf öyle demiyor sanki? Logonun hemen yanındaki bir başlık dikkatimi çekti. İnternette link olarak bulamadım. Gazeteyi de almadığım için yorumlayamam ama ifade rahatsız edici. Kafalar devam ediyor 8 Mart sonrasında da. Solda ikinci sıradaki haber gazetenin en ilginç detayı. ABD, Rusya ve Türkiye'nin komutanlarının verdiği fotoğraf Bild yazarı tarafından yeni dünya düzeni diye görülmüş. Haliyle Türkiye de bunu kaçırmamış. "Evet Bild kötü ama bunu haber yaparız" mı deniyor? Onun altında da Genar'ın sandık yorumu var. "Hea bir şey olmaz ya, raad olun" havasında. Sağ en alttaki kadın katli haberinde "boşadı" tabiri çok rahatsız etti beni.

Manşet: 2020'de Gülen Başkomutan Olacaktı
Yeni Akit istatistik verilerinden böyle bir sonucu çıkarmış. Tabi haberin içeriğinde direkt Gülen'in başkomutanlığı söz konusu değil. Maksat "dikkat" çekme. Şunu da sormadan edemiyorum; Öküz ölmeseydi daha erken olur muydu bu ihtimal? Sürmanşette Aydın Doğan'ın "kaçtığı" imasını taşıyan bir haber mevcut. Yanında da sorgulayıcı bir gelişme duyuruluyor. Alt bölge hep FETÖ! Sağ kısımda üstte Kılıçdaroğlu'nun sözlerine Başbakan'ın reaksiyonu yerleşmiş. Bakanların toplantısı ortada. Başlık ders verir nitelikte. Son olarak İsmail Kahraman'ın istirahatten dönüşü de ihmal edilmemiş.




Manşet: Hatalı Park Cinayet Gibi
Kamyonun çarparak öldürdüğü Yaren'in davasında iddianamenin detayları manşetleştirilmiş. Hatalı park vurgusu var savcıdan. Lütfen araçlarımızı doğru yerlere bırakalım. Logo altında WikiLeaks'in belgelerinin yankıları karşılıyor okurları. Logo yanındaki Ebru Şallı - Sinan Akçıl haberinde argo başlık ve orantısız fotoğraf gözden kaçmasın. Sağda Erdoğan'ın demeçleri var. 8 Mart detayı ise fotoğraf yazısında bahsedilmiş. Sol en altta da Emine Erdoğan kalmış. Keşke bu haber daha büyük olsaydı. Ortada en alttaki haberde meşru müdafaadan beraat eden Fatma Türkan'ın olayındaki başlık başarısız bence. Sanki cezayı hak ediyormuş, bu bir skandalmış gibi bir hava veriyor ne yazık ki! Fotoğrafın anlamsız büyüklüğüne de dikkat.


Manşet: Allah Hakimleri Hakiki Adalete Muvaffak Etsin
Yeni Asya manşetine Said Nursi'nin sözünü almış. Haberin biçimine bakınca sanki Nursi ile röportaj yapılmış da başlık olmuş gibi. Tuhaf. Tabi gazetenin editörü Nur Ener'in tutuklanması Yeni Asya'nın son günlerdeki tek gündemi. Bu bir dayanışmadır. Saygı duyarım. Sağ kısımdaki "başlıklar" sıralamasında yine WikiLeaks gelişmesi dikkat çekiyor.







Manşet: 8 Mart'ın Kadınları
8 Mart'ı 9 Mart manşeti yapan Yurt'un bu tavrı takdir edilesi. Haberde bu yıl yaşanan gelişmeler aktarılıyor. Ne yazık ki üzücü haberler de var. Mersin Barosu Başkanı Ali Er'in Avukat Şilan Türk'e yönelik skandal şiddetini gazete boş vermemiş. Dilek Doğan davası ile ilgili bir haber de mevcut alt kısımda. Gazetenin Perşembe Söyleşileri'nde konuk; DP Genel Başkanı Gültekin Uysal. Tanınmış isimlerin hayır gerekçelerinde ise Tarihçi-Yazar Sinan Meydan bugün için katılmış.





İki manşet



Takvim: NEDEN EVET

*Takvim, misler gibi evet sebepleri sıralamış. Ne güzel! Bu ülke Türkiye mi? T'nin üstündeki ayaklar Aslı Enver'e ait. Hani dev fotoğraf meselesi...


BirGün: Tamamlamak istedikleri Türkiye tablosu işte bu!

*"Ülkücü işini yarım bırakmaz" diyen Bahçeli'ye selam çakan BirGün, MHP'li muhalifler Özdağ ve Halaçoğlu'nun etkinliğindeki saldırıyı manşet yapmış. Dayanışma güzel.

Fotoğraflar: http://www.gazetemanset.com/ ve http://www.gazeteoku.com/gazete-mansetleri.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder