28 Mart 2017 Salı

28 Mart 2017 gazetelerine bakış

Manşet: Kripto Hainleri Bu Harita Çözecek
Akşam "özel" bir haberle karşımızda. Pensilvanya'da Gülen'in kaldığı yere yakın oteller bir bir araştırılıp 17-25 Aralık'tan sonra da ziyarete gitmeye devam eden "kriptolar" ortaya çıkarılacakmış. Sürmanşette Erdoğan'ın Bild'e cevabı var. Hem Almanya gazetesinin hem de Erdoğan'ın yorumu yanlış. Siyasette, sadece bu referandum özelinde söylemiyorum, "Atatürk ..... yapardı", "Atatürk ....'ya oy verirdi" gibi söylemleri kabul etmek mümkün değil. Hem en başta hayatta olmayan bir insanın yerine irade koyuluyor hem de Atatürk'ün konumu malzeme yapılarak oy toplanmaya çalışılıyor. En altta yurt dışı oyların kullanımına başlanılması ve Safitürk'ün katillerinin yakalanması gelişmeleri mevcut. Yalnız Safitürk haberinde olayın kendisi yerine Soylu'nun mesajının iletilmesi şık olmamış. Sağda demeçler var. En altta da Murat Kelkitlioğlu'nun yorumu; İş bitmiş!

Manşet: 'İbre Yükselişte'
Ciner Medya'nın ortak yayınına katılan Erdoğan'ın sözleri doğal olarak Habertürk'ün manşetinde yerini almış. Mavi zemin rengindeki alanda programda değindiği meseleler üzerine yorumları paylaşılmış. Evet yönünde iyi haberler var anlaşılan. Aynı şekilde manşet altına yerleşen Binali Yıldırım demeci de durumu destekliyor. Habertürk de gümrük oylarını duyuruyor. Sol en altta bir başlık ve küçük bir fotoğrafla. Yanında Kılıçdaroğlu yer bulabilmiş kendine. Ortada FETÖ haberleri sıralanmış.





Manşet: Muhtar sadece Saray'da özgür
CHP'nin toplantısına katılan muhtarların soruşturmaya tabi tutulması, çoğu gazete bahsetmese de Cumhuriyet için manşet olmuş. Tabi şu da var. Muhtarların Cumhurbaşkanı'nın düzenlediği bir toplantıya katılması ile bir partinin toplantısına katılması atasında fark söz konusu mu bilemedim. Hukuki detayına bakmak gerek. Ama yine de Cumhurbaşkanı'nın da o toplantılarda muhtarların dertlerini dinlemeyip, çözüm aramadığı ve tarafsızlığını zedeleyici konuşmalar tertiplediği malum. Yaşananlar tutarsızlığın kanıtı. Bugünkü gazeteler içinde Cumhuriyet yurt dışı oylamasına geniş ver ayırmış. Fotoğraf ağırlıklı olsa da metin doyurucu. Başlık ise hayır kelimesinin "azizliğine" uğramış. Tüh. Orta altta ekonomi ile ilgili önemli bir vaziyet aktarılıyor. Altınalan'ın cenazesi de siyah zeminde unutulmamış ama maalesef küçük. Sağ kısımda adli haberleri görüyoruz. Gazeteye konuşan bir diş hekiminin "cezası" sürgün olmuş ne yazık ki. Necati Savaş'ı aldığı ödül vesilesiyle ben de tebrik ediyorum.

Dört manşet



Karar: KAOS ZULASINA ÖZEL TAKİP

*Tıpkı Akşam gibi Karar da bir FETÖ özel haberi ile çıkmış. Bayağı para varmış ve bunlar kaos için kullanılmadan el konulması gerekiyormuş.


Takvim: AL SANA CEVAP

*Takvim, yurt dışı oylarına çook farklı bir yerden bakmış. Evet oyu verdiği iddia edilen bir yurttaşın pusula fotoğrafı Avrupa'ya cevap olmuş. Haber içinde geçen "gavura vurur gibi" ifadesine dikkat. Gerçi gazete de o sözü koyulaştırmış. Her zamanki gibi manşete basan ayakların sahibini söyleyelim; Amine Gülşe. Sebebini de biliyorsunuz.


BirGün: 'Üst akıl' için müthiş fırsat

*BirGün, başkanlık sistemi eleştirisini bir de böyle denemiş. Tarih ne yazık ki gazetenin de dediği gibi kötü örneklerle dolu. Hayır olsun.


evrensel: Eker'e hayır dediler İŞTEN ATILDILAR

*İşçinin sesi evrensel, yine bir skandalı aktarıyor bizlere. Ne söylenebilir ki. Hele bir de manşetin yanında verilen diğer bağlantılı haber iyice korkunun nereye vardığını gösteriyor.

Fotoğraflar: http://www.gazeteoku.com/gazete-mansetleri.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder