24 Mart 2017 Cuma

24 Mart 2017 gazetelerine bakış

Manşet: PKK'nın Evet Korkusu
Güneş, bir kez daha hayır oyu vermeyi düşünen yurttaşları teröristlerle bir tutuyor. Sürekli böyle bir çaba içine girilmesi asıl korkanın kim olduğunu sorduruyor. Solda Erdoğan'ın Avrupa'ya yönelik sözleri aktarılıyor. Başlık halinde verdikleri Londra saldırganı gelişmesi de tuhaf okunmuş. İngiliz vatandaşı olabilir ki bu onun cani ruhunu değiştirmez. Gazete burada bir şeyler ima ediyor ama Türkiye'deki bazı saldırılar da Türkiye vatandaşları tarafından gerçekleştirilmiyor mu? İlla derine dalıp köklere bakmak isteniyorsa saldırgan zaten İngiliz kökenli değil. Alt orta kısımda Merkel'le ilgili bir haber dikkat çekiyor. Görseli hatırladınız mı? Geçen haftanın manşetini "süslüyordu". Haberin konusu olan olay teyit edilmeli. Altında Albayrak'ın yorumu dikkat çekici. Eleştirilere kapalı olmak böyle bir şey sanırım. En altta Vatan Partisi ile ilgili bir iddia ortaya atılmış. Ama sadece başlık biçiminde. Bu da sözü edilen kişinin parti içi pozisyonuna ipucu. Logo üstündeki sağlık haberinde kadın görseli gözden kaçmasın son olarak.

Manşet: 'Alçak' Uçuş
Milat, 15 Temmuz konulu bir haberle karşımızda. Buna göre girişimin planı yıllar önce başlamış ve örgüt planlı bir biçimde pilot seçimi yapmış. E peki TSK ne yapmış? Manşet altında İngiltere saldırısı ile ilgili bir "ama"sı var gazetenin. Okumanın lüzumu yok. Yanda Başbakan'ın sözleri konumlanmış. Altta bir "aşiret-evet" temalı haber var. Sandık süreci boyunca bunlara çok rastlıyoruz. Güneş'te solda yer alan Erdoğan'ın sözleri burada aynı başlıkla en üste konumlanmış. Logo yanında dikkat çekici şekilde yer eden Fatih Şahin de "evet çorbası"na tuzunu katıyor.




Manşet: Süper Tansiyon
Suriye'de ABD ve Rusya'nın YPG üzerinden hamlelere geçmesi Habertürk tarafından böyle duyuruluyor. Asker cenazesi de bu alan içinde paylaşılmış. Ne yazık ki küçücük. Sol en altta İngiltere saldırısının IŞİD tarafından üstlenildiği ilan ediliyor. Terör konulu olması sebebiyle bir FETÖ itirafçısının sözleri de hemen yanında. Sağda Erdoğan büyük payı almış. Ama başlık farklı. Altında Kemal Kılıçdaroğlu ve Binali Yıldırım var. Başbakan'ın sözleri daha büyük yer etmiş. iPhone'lara sızma olayı yine gazete için önemli bir mesele olmayı sürdürüyor. Bu kez logonun yanında.




Manşet: Rusya Ateşle Oynuyor
Suriye'deki gelişmeler sonrası maslahatgüzarın bakanlığa çağrılmasını Ortadoğu, böyle görmüş. "Rusya akıllı olacak!" Sürmanşette Bahçeli'nin Bursa mitinginin duyurusu var. Logo yanında işsizlik rakamı yer bulmuş. Lakin bu kadar küçük verilmeli miydi? Asker cenazesi orta bölümde büyük fotoğrafla ve siyah zeminde aktarılıyor. Sol kısma İngiltere Başbakanı May'in saldırganın kimliği hakkındaki açıklaması konulmuş. Ortadoğu da bunu öne çıkarmış. Adana'daki GDO'lu ekmek iddiası GDO'ya rastlanılmaması üzerine kapandı. Ortada en altta haberi yer alıyor. Milat'ın manşet konusu yaptığı olay burada gazetenin sağ en alt kısmına yerleşebilmiş. Sağda Erdoğan ve Yıldırım sıralanıyor ayrıca. Erdoğan'ın "güven veren" sözleri başlık olarak seçilmiş.


Manşet: Yalancıyız Ahlâksızız
Milli Gazete bugün özel ve geniş bir konuyu manşetleştirmiş. Eski CİA Ajanı John Nixon'ın Irak ile ilgili itiraflarını son dönemde dile getirmesi ve kitaplaştırması eleştiriliyor. Sözler tabi ki Nixon'dan çıkmadı ama onun ve bütün sorumluların öyle olduklarını biliyoruz. Solda Çavuşoğlu'nun demeci aynen başlık yapılmış. Bir anlamda eleştiri var esasında. İşsizlik rakamı burada da unutulmamış. En altta o da. Logo üstünde Çukurca'daki asker kaybı paylaşılıyor. Bugün çoğu yerde göremediğimiz bir haberdi.






İki manşet



Yeni Şafak: Çocukları Öldürme Talimatı

*Yeni Şafak'ın Trump yönetimi üzerine ilk eleştirel haberi olabilir bu. Artık sabır da bir yere kadar mı dediler bilemedim. Neyse zaman içinde daha net görürüz tavırlarını.


Sözcü: Evet için cumhuriyet düşmanına saldırdılar

*Sözcü, AKP'nin Diyarbakır'da astırdığı olay pankartı gündem yapmış. Ben ilk duyduğum andan itibaren montaj olsun istemiştim ama çok şey istemişim, özür dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder