27 Mart 2017 Pazartesi

27 Mart 2017 gazetelerine bakış

Manşet: CHP'nin 20 Yalanı Tek Tek Çürütüldü
Referandum süreci boyunca iki cephenin de zaman zaman çok farklı şeyler anlatması kafaları da karıştırıyor. "Hayır" tarafının iddialarına karşı AKP'nin hazırladığı kitapçığı duyuruyor Sabah. Bahsedilen her maddeyi tartışmak ayrı bir yazı hatta ayrı bir blog konusu. Nereden bakarsan öyle görürsün durumu biraz da. Keşke yayınlarımız bu kritik süreçte daha ciddi eğilse meseleye. Haliyle bize düşen de teklifin ham halini okumak olacak. Logo civarında magazinsel gelişmelere ağırlık veren gazete yurt dışı seçmenlerin oylamaya başladığını da haber veriyor. Orta kısımda Erdoğan'ın sözleri dikkat çekiyor. Bu ifadeler Avrupa'ya dönük. Lakin biraz da yurt içine yönelik "gelinim sen anla" gayesi yok mu? Yıldırım ve Bahçeli de küçüle küçüle sıralanmış alt tarafa. Sağ kısım FETÖ üzerine. Şükür ve Erdem'in ihracı ile muradına eren Sabah, öte yandan Daily Sabah'ın engellenmesi iddialarına sahip çıkmaya devam etmiş ve işi FETÖ'ye bağlamış. AP'den konu ile ilgili yalanlama gelmişti oysa.

Manşet: Süpürme Harekâtı
"Konumunun" getirdiği sorumluluk sebebiyle daha genel bir haberi okuyucuları ile paylaşan Hürriyet, terör operasyonlarını aktarıyor. Sabah'ta alt kısımda yer alıyor bu arada. Altında ilişkili olarak YPG'liler'den bir haber var. Sol en üstte Şükür ve Erdem'in ihraçları yer bulmuş. "Aidattan İhraç" başlığı ile olayın aslında FETÖ'den kaynaklanmadığını öne çıkarma politikası güdülmüş. Spotta kararın hükümet tepkisine karşı bir "formül" olduğu belirtiliyor. Yanındaki küçük kutuda konuyla ilgili olarak Bakan Kılıç'ın sözleri ilave edilmiş. Sağda Kanal D'nin yeni bir dizisinin duyurusu göze çarpıyor. Çarpmasının nedeni de malum orantısız ve dizi ile alakasız kadın fotoğrafı. Solda ayrıca Yağmur'un tacizcisinin tahliyesi sonrası ailesine söz veriliyor. İsmail Saymaz'ın Ali İsmail Korkmaz haberi de ihmal edilmemiş. Orta kısımda Bulgaristan seçimleri de önemsenmiş. Yapılan bir uygulamadan doğan sıkıntılar dile getirilmiş. Sağ alt kısım referandum nabzını ölçüyor. Cumhurbaşkanı büyük payı kapmış. Farklı bir sözü başlık olarak seçilmiş. Altta da diğer liderler mevcut. Bahçeli'nin alanı en azı.

Manşet: Dört adımda yargıdan kurtulmanın formülü
BirGün, öngörülen yeni sistemle yönetim kadrosunun yargı ile nasıl "yüzleşemeyeceğini" manşetleştirmiş. Yazı İlhan Cihaner'e ait ve kulak verilmeli. Sürmanşette Eski Ekonomi Bakanı Hikmet Uluğbay'ın günümüz tablosu üzerine yorumu konumlanmış. Manşet altında çocuklarla ilgili hassas bir haber söz konusu. Daha güzel günler gelecek umarım... Alt kısımda referandum gelişmeleri sıralanıyor. Özgür Özel'in anket uyarısına dikkat. Sinan Oğan'ın etkinliğine düzenlenen yeni bir saldırı da sağda. Erdoğan'ın 7 Haziran yorumu da imalı bir başlıkla veriliyor.





Dört manşet



Yeni Şafak: ABD FENA YAKALANDI

*Son birkaç gündür ABD'ye yönelik eleştirel haberlerle dikkat çeken Yeni Şafak yine benzer bir yolla bugün okuyucularına hazırlanmış. Direkt Trump yönetimini hedefe koymuyor ama başlık ülkeyi kapsayacak cinsten.


Akşam: GÜLEN TERÖRİST

*Yeni Şafak'ın zıttı bir tarzda Akşam haberi var. Trump'ın dış politika danışmanı Phares ne güzel konuşmuş, ağzından bal damlamış. Sağdaki iki haberle "destek" artırılmış. Yanaklarını sıkmalık bu Trump!


Sözcü: Gelinini, teyzesinin kızını amcasını, 5 yeğenini ve komşusunu müdür yaptı

*Bu "süper" insan Düzce'nin AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Keleş. Sözcü erinmemiş başlığa hepsini almış. Tabi ne kadar eksik yazsa o kadar ayıp olurdu başkana.


Aydınlık: ADİL ÖKSÜZ SUSKUNLUĞU

*Aydınlık, dün "Adil Öksüz AKP'li Vekilin Aracıyla Kaçtı" başlığından sonra bugün mesele üzerinde durmaya devam ediyor. İktidarın sessizliğinden dem vuruluyor. Gelen yalanlamaları da prosedürden sayıyor. Solda mesele ile ilgili olan bir haber de mevcut. Tabi "siyasi ayak" konusunda neler yaptırır bilinmez ama konuşulduğu kesin. Bakalım sonuçları ne olacak? Bu arada haberin Ulusal Kanal'daki linkine engel konulmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder